ចំនេះដឹង


ស្ដៅ​ព្យា​បាល​ទឹក​នោម​ផ្អែម​

 
E-mail Print PDF
bbbជាតិ ​ល្វីង​របស់​ស្ដៅ​មាន​ប្រយោជន៏​សម្រាប់​អ្នក​ជំងឺ​នោម​ផ្អែម​ រហូត​ដល់​ក្បួន​វេជ្ជ​សាស្រ្តបុរាណ បាន​យក​ស្ដៅ​ទៅ​ធ្វើ​ជា​រូប​មន្ដ​ព្យា​បាល​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ទៀត​ផង។ ថ្វី​បើ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ពុំ​មែន​ជា​ជំងឺ ដែល​អាច​ព្យាបាល​ជា​ដាច់​ស្រឡះ​ តែ​វា​ក៏​អាច​ជួយ​ទ្រ​ទ្រង់​អ្នក​ជំ​ងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម​ឱ្យ​មាន​សុខ​ភាព​ល្អ​ និង​មិន​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​ទុក្ខ​បុក​ម្នេញ​ដោយ​សារ​ជំងឺ​នេះ​ខ្លាំង​។
រូបមន្ដទី១
  • យក​ស្ដៅ​ដាំ​ទឹក​ពិសា ឫ​នាំ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​អាហារ​ទទួល​ទាន​ក៏​បាន​ តែ​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​រាល់​ថ្ងៃ​។ អ្នក​នឹង​បាន​ឃើញ​ថា ទឹក​នោម​ចាប់​ផ្ដើម​មាន​សភាព​ថ្លា​បន្តិច​ម្ដង​ៗ ហើយ​អាការ​ផ្សេង"​ គ៏​ចាប់​ផ្ដើម​មាន​សភាព​ថ្លា​បន្តិច​ម្ដង​ៗ ហើយ​អាការ​ផ្សេងៗ ក៏​ចាប់​ផ្ដើម​បាត់​បង់​ធូរ​រសាយ​ដែរ។​វិ​ធី​ដាំ​ទឹក​ គឺ​ត្រូវ​ប្រើ​ស្លឹក​ស្ដៅ​ ១​ក្ដាប់​ដោយ​ ជា​មួយ​ទឹក​ ៣ ៤​កែវ ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​៥ ១០​នាទី​​ រួច​ទទួល​ទាន​ស្ដៅ​នេះ​មួយ​ថ្ងៃ​៣​ដង​មុន​ពេល​អាហារ​។
រូបមន្ដទី២
ប្រើ​ស្លឹក​ស្ដៅ​ស្រស់​ ១​គីឡូក្រាម​ ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ស្រស់​១​គីឡូ​ក្រាម​ វល្លិ​បណ្ដូល​ពេជ្រ​ស្រស់​១​គីឡូក្រាម​ ដាក់​ទឹក​ឱ្យ​លិច​ ហើយ​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​ប្រមាណ ១០ ១៥​នាទី។ ចូរ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ថ្នាំ​នេះ​ជំនួស​ទឹក​​ ដោយ​ទទួល​ទាន​១​កែវ​ រៀង​រាល់​៤​ម៉ោង​ម្ដង​។ ពេល​ទឹក​ថ្នាំ​សាប​ត្រូវ​យក​វត្ថុ​ធាតុ​ដើម​ថ្មី​មក​ដាក់​ស្ងោរ។ ទទួល​ទាន​ត្រឹម​តែ​៣​ឆ្នាំង​នឹង​បាន​ឃើញ​លទ្ធ​ផល​ជា​ពុំ​ខាន​។ ក្នុង​អំឡុង​ពេល​នេះ​ដែរ​ គួរ​ផ្អាក​ទទួល​ទាន​ទឹក​តែ​ កាហ្វេ​ អូ​វ៉ាន់​ទីន​ និង​បង្អែម​គ្រប់​ប្រ​ភេទ៕

កែ​បញ្ហា​សក់​ខ្លាញ់​

 
E-mail Print PDF
papaya-lgសក់ ​ខ្លាញ់​ គឺ​ជា​បញ្ហា​គួរ​ឱ្យ​រំខាន​មួយ ព្រោះ​វា​ធ្វើ​ ឱ្យ​សក់​ស្អិត​ងាយ​ប្រឡាក់​ធូលី​។ ខាង​ក្រោម​នេះ​ជា វិធី​កែ​បញ្ហ​សក់​ខ្លាញ់​ដោយ​ប្រើ​ល្ហុង​ទុំ។
ចូរ​យក​សាច់​ល្ហុង​ទុំ​មក​ច្របាច់​ឈ្លី​ឱ្យ ​ម៉ដ្ឋ​ ហើយ​ យក​ទៅ​លាប​បំពោក​សក់​។ បន្ទាប់​មក​យក​បន្សែង​ពោះ​គោ​ ឫ​មួក​ងូត​ទឹក​មក​គ្រប​សក់​ទុក​ប្រមាណ​១០  ១៥​នាទី​ រួច​ចាំ​លាង​ចេញ​ដោយ​ទឹក​ស្អាត​ ហើយ​កក់​សក់​ជា​ធម្មតា​។ អនុវត្ត​បែប​នេះ មិនយូរ​ប៉ន្មាន​សក់​ លែង​ស្អិត​ខ្លាញ់​ទៀត​ហើយ៕

៦​ចំណុច​បង្កើន​ការ​ចង​ចាំ!

E-mail Print PDF
woman-eats-saladបញ្ហា ​ពិបាក​​ចងចាំ​បាន​ធ្លាក់​មក​លើ​មនុស្ស​សឹង​​គ្រប់​វ័យ​ ។ ជា​ទូទៅ​បញ្ហា​នេះ​ច្រើន​កើន​ឡើង​ចំពោះ​បុគ្គល​ដែល​មាន​វ័យ​ចំណាស់​និង​ មនុស្ស​ដែល​ពុំ​សូវ​គិត​ពី​សុខភាព​ខួរក្បាល។ តែ​ទោះ​ជា​យ៉ាង​ណា​បញ្ហា​ទាំង​នេះ​នៅ​អាច​ដោះ​ស្រាយ​បាន​ដោយ​អនុវត្ត​តាម​ តិចនិក​ដូច​ខាង​ក្រោម។
ចូលចិត្ត​ប្រមូល​ព័ត៌មាន
វិធី​ដែល​ល្អ​អ្នក​គួរ​តែ​ធ្វើ​ជា​មនុស្ស​ដែល​ចូលចិត្ត​ចង់​ដឹង​ចង់​លឺ​ពី​ រឿង​ដែល​នៅ​ជុំវិញ​ខ្លួន​។ កាន់​តែ​ចង់​ដឹង​ ព័ត៌មាន​ក៏​កាន់​តែ​ច្រើន​ដូច្នេះ​នេះ​ជា​ផ្នែក​មួយ​ជួយ​ដល់​ការ​ចងចាំ​របស់ ​អ្នក។
រូប​មន្ត​ចុង​ចួន
បើ​អ្នក​ចង់​ចងចាំ​អ្វី​មួយ​ឲ្យ​បាន​ អ្នក​អាច​ប្រើ​គន្លឹះ​ងាយ​ដែល​មាន​ចុង​ចួន​មក​ជួយ។ ឧទាហរណ៍​ថា​អ្នក​ចង់​ចំណាំ​ពាក្យ​ថា​និយោជិត ​និង​និយោជក​ថា​មួយ​ណា​ជា​ថៅកែ​មួយ​ណា​ជា​អ្នក​ធ្វើ​ការ​ឲ្យ​គេ(កម្មករ)។ ដូច្នេះ​អ្នក​អាច​ចំណាំ​ថា និយោជក​ជញ្ជក់​ពី​និយោជិត​ នោះ​អ្នក​នឹង​ងាយ​ចំណាំ​ថា​និយោជក​ជា​ថៅកែ​ហើយ​និយោជិត​ជាអ្នក​ធ្វើ​ការ​ឲ្យ ​គេ(​កម្មករ)។
រំលឹក​មុន​ពេល​គេង
នេះ​ជា​វិធី​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​​ហើយ​ងាយ។ មុន​ពេល​សម្ងំ​គេង​អ្នក​គ្រាន់​តែ​រក​នឹក​ឡើង​វិញ​រាល់​ព័ត៌មាន​ដែល​អ្នក​ ចង់​ចងចាំ​នោះ។ បើ​យើង​រំលឹក​ឡើង​វិញ​មុន​ពេល​គេង​ នោះ​ខួរក្បាល​នឹង​ថត​ទុក​ព័ត៌មាន​ទាំង​នោះ​នៅ​ពេល​គេង ហើយ​អាច​ចងចាំ​រហូត​ភ្ញាក់​ឡើង។
ហាត់​ប្រាណ
ការ​ហាត់ប្រាណ​ពិត​ជា​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​ខួរក្បាល​ វា​ជួយ​ឲ្យ​ខួរក្បាល​ដើរ​ស្រួល​និង​ជួយ​បង្កើត​ប្រព័ន្ធ​សរសៃ​ប្រសាទ​ថ្មី​ ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​បំផុត​សម្រាប់​ការ​ចងចាំ។ មិន​ត្រឹម​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​អ្នក​ជំនាញ​ផ្នែក​ការ​ចងចាំ​បាន​ណែនាំ​ថា ការ​ហាត់ប្រាណ​នឹង​ជួយ​នាំ​ឈាម​គ្រប់គ្រាន់​ទៅ​ចិញ្ចឹម​ខួរក្បាល។
ទន្ទេញ
ការ​ឆាប់​ចងចាំ​ក៏​ជាប់​ទាក់ទង​នឹង​ការ​ទន្ទេញ​ផង​ដែរ។ ត្រូវ​ធ្វើ​អារម្មណ៍​ឲ្យ​ស្ងប់​ហើយ​ផ្ដោត​អារម្មណ៍​ទន្ទេញ​អ្វី​ដែល​អ្នក​ ចង់​ចងចាំ​នោះ។ បើ​​អ្នក​បាន​ទន្ទេញ​រត់​មាត់​ហើយ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ការ​វា​ អ្នក​ពិត​ជា​អាច​នឹក​ឃើញ​ក្នុង​រយៈ​ពេល​ដ៏​ខ្លី។
ញ៉ាំ​អាហារ​ត្រឹម​ត្រូវ
យើង​ពិបាក​ធ្វើ​ឲ្យ​ការ​ចងចាំ​បាន​ប្រសើរ​ណាស់​នៅ​ខណៈ​ដែល​យើង​ញ៉ាំ​អាហារ​មិន​ត្រឹម​ត្រូវ​នោះ។
ជាទូទៅ​អាហារ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​ការ​ចងចាំ​មាន​ដូចជា នំប៉័ង គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ បន្លែ និង​ផ្លែឈើ ព្រោះ​អាហារ​ទាំង​នេះ​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីនB១២ អាស៊ីដ​ហ្វូលិក និង​ជាតិ​រ៉ែ​ផ្សេងៗ​ទៀត​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​ខួរក្បាល។ ជាពិសេស​គួរតែ​ញ៉ាំ​អាហារ​តិច​តែ​ច្រើន​ដង ប្រសើរ​ជាង​ញ៉ាំ​ច្រើន​តែ​តិច​ដង៕

សំខ្យាល្ពៅ

 
E-mail Print PDF
គ្រឿងផ្សំ
ល្ពៅ(តូចៗទុំល្មម) ដូងទុំ ស្ករស អំបិល ពងទា។Sang-Khia-Lapov
វិធីធ្វើ
  1. ល្ពៅ ​ត្រូវ​ចោះ​ក្បាល ចិត​ឆ្កៀល​យក​គ្រាប់​ចេញ មិន​បាច់​ចិត​សំបក​ចេញ​ទេ រួច​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត។ ចំណែក​ដូងទុំ​កោស​ពូត​យក​ខ្ទិះ​តែ​ម្តង​ទុក​មួយ​ឡែក។
  2. យក​ចាន​មួយ​មក​គួស​ពងទា​ជាមួយ​ស្ករស (ដាក់​ឱ្យ​ច្រើន​បន្តិច​ព្រោះ​សំខ្យា​ត្រូវ​ធ្វើ​ឱ្យ​ផ្អែម ដោយសារ​សាច់ល្ពៅ​សាប) វាយ​ឱ្យ​ទាល់​តែ​ពងទា​ឡើង​ពពុះ កូរ​ប្រហែល 20 នាទី យក​វា​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​ខ្ទិះដូង ដាក់​អំបិល​មួយ​ចឹប ដើម្បី​ឱ្យ​ផ្អែម​មុត។ បន្ទាប់​មក​យក​ល្ពៅ​មក​ច្រក​ទឹក​សំខ្យា​ចូល​ឱ្យ​ពេញ។
  3. យក​ល្ពៅ​ជាមួយ​សំខ្យា​នោះ​ទៅ​ចំហុយ​ក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ ដោយ​ដាក់​ចាន​មួយ​កល់​វា រួច​ដាក់​ទឹក​ពី​ក្រោម មើល​ភ្លើង​ឱ្យ​បាន​ល្អ​ប្រយ័ត្ន​ទឹក​ដែល​ដាក់​ចំហុយ​នោះ​រីង​ធ្វើ​ឱ្យ​ខ្លោច ​ឆ្នាំង ចំហុយ​រហូត​ទាល់​តែ​ទឹក​សំខ្យា​នោះ​គោក ហើយ​ល្ពៅ​ឆ្អិន​ល្អ​នោះ​ជា​ការ​ស្រេច។